Allereerst excuses voor de lange ‘radiostilte’ op deze site. Zoals velen zullen begrijpen is afgelopen zomer anders verlopen dan dat ik dat van tevoren gepland had. Natuurlijk heeft het verhaal rondom Steven mij persoonlijk enorm geraakt. 

Ik heb desalniettemin een goed en leuk seizoen gedraaid. In het begin van de zomer heb ik samen met mijn Amerikaanse partner Nemo Komar verschillende toernooien gespeeld op Hawaii en het vaste land van Amerika. Deze periode heb ik als enorm leuk en leerzaam ervaren. De competitie die Nemo en ik gespeeld hebben was van hoog niveau; dat wij vervolgens o.a. 2 x eerste en 1x derde zijn geworden zorgt er mede voor dat ik heel positief terug kijk op die periode. 

BoehlKomar CrabbCrabb

 

Daarnaast heb ik afgelopen zomer verschillende toernooien gespeeld met wisselende partners. Tijdens een leuk eredivisie toernooi in Utrecht heb ik samen met mijn goede vriend Tim Oude Elferink de 1e plaats bemachtigd. 

Utrecht Tim Dirk

 

Ik heb ook een toernooi gespeeld met Joris Marcelis, behalve dat ik onder de indruk was van wat iemand die eigenlijk alleen maar indoor speelt nog steeds kan op het zand, was het ook erg gezellig en leuk!! 

13962861 10209643054011150 4333217406809441710 o

 

De laatste toernooien van het seizoen heb ik gespeeld met het jonge talent Tom van Steenis. Tom is echt een topsporter in hart en nieren, zijn gedrevenheid op en naast het veld gaat hem ongetwijfeld nog ver brengen. 

13921094 1091016977614725 1400234498065199695 n

13895549 1080619405321149 7234365244479679516 n

De komende periode zal voor mij in het teken staan van vooral veel trainen en afstuderen; ik zal naast de zandtrainingen met name fysiek weer een stap maken, dit betekent dag in dag uit krachttraining!

Ik studeer Sportmanagement aan de Haagse Hogeschool, inmiddels ben ik begonnen met afstuderen en is het plan om in maart 2017 mijn studie afgerond te hebben. Met wie ik aanstaande zomer ga spelen is nog niet duidelijk, zodra hier iets over bekend wordt ga ik jullie op de hoogte brengen!

Woensdag 26 augustus vlogen Steven en ik van Amsterdam naar Zurich, vanaf daar reisden wij met de trein door naar onze eindbestemming Rorschach. Wij waren uitgenodigd om deel te nemen aan de laatste ronde van de Nationale Tour in Zwitserland, de zogenaamde COOP Beachtour. Dit was ons eerste Internationale toernooi samen, wij hadden er erg veel zin in! De eerste dag hebben we kort een balletje overgespeeld en een kijkje genomen bij de velden. Tot onze verbazing was de wedstrijdlocatie nog niet helemaal af en waren er nog veel mensen druk in de weer om nog van alles op te bouwen.

IMG 5481

Donderdag stond voor ons de eerste wedstrijd op het programma, alles was inmiddels opgebouwd. Het was een vrij compact stadion met tribunes die steil omhoog liepen, dit zorgde voor een gezellige sfeer. Dat beachvolleybal leeft in Zwitserland werd meteen duidelijk. Vanaf dag één waren er dagelijks duizenden liefhebbers te vinden op de venue om te kijken of zelf te spelen op het side court. Het is voor ons een mooie kans om op dit goed georganiseerde toernooi onszelf te meten met een aantal goede teams. Er zijn een aantal teams uit de Zwiterserse Tour actief op de World Tour en doen het daar niet onverdienstelijk. 

IMG 5492In deze bolide werden we de hele week heen en weer gereden tussen het hotel en de wedstrijdlocatie!

IMG 5493Uitzicht vanaf onze hotelkamer.

Podium Rorschach Coop Beachtour

Uiteindelijk hebben we een goed toernooi gespeeld waarbij we op een derde plaats zijn geëindigd!!

11875055 496117527226225 7833592824740766826 o

Steven en ik hebben samen deelgenomen aan de Eredivisies in Vrouwenpolder en Huizen. Tijdens beide toernooien hebben wij de finale gehaald, maar moesten wij genoegen nemen met de tweede plek. Deze periode beschouwen wij als voorbereiding op aankomende winter en zijn vooral bezig met het maken van plannen, hierdoor hebben de toernooien deze zomer niet onze prioriteit. Echter geeft een tweede plek niet bepaald een voldaan gevoel, zodoende zullen wij er alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen op het NK.  


11892042 1040547742623689 8069054700304626685 n

 Al een tijdje hebben Steven en ik contact met een Braziliaanse toptrainer (Wesley Pinheiro); we hebben al ver gevorderde plannen om samen te gaan werken. Wesley is een trainer/coach met veel ervaringzo heeft hij in het verleden samen gewerkt me tverschillende top beachvolleyballers zoals Ricardo & Larissa/Juliana. Zijn hoogtepunt als coach heeft hij behaald op de Olympische Spelen van 2008, hij heeft toen samen met zijn team FabioLuiz/MarcioAraujo een zilveren medaille behaald. 

Ik ben vorig jaar een aantal weken in Fortaleza (Brazilië) geweest om te trainen onder leiding van deze trainer, wat enorm goed bevallen was. Wesley werkte de afgelopen jaren met een Zweeds dames duo Karin Lundqvist/Nina Grawenderals voorbereiding op de Olympische spelen van 2016. Helaas is Grawender tijdens het eerste World Tour toernooi dit jaar dusdanig ernstig geblesseerd geraakt aan haar rug dat beachvolleyballen voor haar voorlopig niet mogelijk is en de Spelen van 2016 ook niet meer haalbaar zijn. Wesley is zodoende op zoek naar een nieuwe uitdaging en ziet in Stevenen mij een mogelijkheid om een traject te starten. 

Woensdag 12 augustus j.l.is Wesley over gevlogen naar Nederland om kennis te maken met Steven en onze plannen door te spreken. We hebben een aantal trainingen gedraaid onder zijn leiding en hebben veel gepraat over hoe we te werk willen gaan. Er zeker sprake van een ‘klik’ en we zijn alle drie enorm enthousiast om de samenwerking aan te gaan. De afgelopen dagen zijn erg nuttig geweest en in september zullen we opnieuw bij elkaar komen om de plannen verder uit te werken. 


08 JUL 2015 - door Henrieke Hahn

 

©Wouter Coomans

Steven van de Velde en Dirk Boehlé vormen een nieuw beachvolleybalduo. Samen hebben de mannen grootste plannen. Niet alleen hebben ze de Olympische Spelen van 2020 omcirkeld in hun agenda, een buitenlands avontuur wacht het komende jaar.


Het nieuwe duo
Dirk Boehlé was sinds juni op zoek naar een andere partner, maar bovenal op zoek naar een nieuw avontuur. ,,Ik wilde graag voor een langere periode naar het buitenland en was al bezig met het maken van plannen.’’ Ook bij Steven van de Velde waren er al langer ideeën over trainen in het buitenland, maar echt concreet werden de plannen nog nooit.

,,Ik zit al enkele jaren in het programma van Beachvolleybal Team Nederland’’, vertelt Van de Velde. ,,Ze werken daar volgens een manier en hoe goed die wijze ook kan werken, voor mij werkte het niet meer. Het plezier was weg.’’

De 20-jarige Van de Velde werd vorige week nog zeventiende op het WK in eigen land, samen met Michiel van Dorsten. ,,Tijdens het WK kwam ik er achter dat ik nog met heel veel plezier kon beachvolleyballen. Het was zo fijn om te weten dat ik nog kon genieten van de sport. Het maakte mij duidelijk dat de manier waarop ik nu bezig was niet meer voor mij werkte.’’ 

BTN-programma
Van de Velde koos er voor om uit het programma van BTN te stappen en samen met Boehlé het avontuur aan te gaan. ,,Ik heb er onwijs veel zin in. Met Dirk heb ik een gigantische klik en dat vind ik belangrijk. Daarnaast hebben we dezelfde doelen en visie; willen allebei naar het buitenland om daar andere werkwijzen te ontdekken en hard te trainen.’’

Hoe de toekomst er uit ziet voor Michiel van Dorsten wordt waarschijnlijk volgende week bekend, zo meldt de Nevobo.

Het avontuur
Het kersverse duo Boehlé/ Van de Velde houdt het niet bij een trainingsprogramma op een Nederlandse locatie, maar kiest voor het avontuur. ,,In september vertrekken we voor drie maanden naar Brazilië, daarna gaan we drie maanden naar Amerika. In Brazilië gaan we niet alleen trainen, maar ook meedoen aan de nationale tour,’’ legt Boehlé uit.

,,Op deze manier hopen we een goede basis te leggen voor het internationale seizoen. Dan willen we meedoen aan de Europese toernooien en World Tour’’’, vervolgt de 22-jarige verdediger. ,,Maar we willen ook Nederlandse toernooien spelen’’, vult Van de Velde aan. ,,Uiteindelijk werken we toe naar de Spelen van 2020. Dat is altijd mijn doel geweest, daar verandert deze andere richting niets aan.’’

Korte termijn
De komende tijd zijn de mannen vooral bezig met het maken en uitvoeren van de plannen. Hierin worden ze bijgestaan door hun manager, Stefan Koper. De aankomende weken zijn de mannen te bewonderen op de Nederlandse stranden. ,,Er zijn nog twee eredivisie toernooien en het NK. Het eerste toernooi is over twee weken in Vrouwenpolder’’, somt Boehlé op. ,,Een ding is zeker’’, sluit Van de Velde af. ,,Je zult ons in ieder geval met een glimlach in het veld zien staan.’

 

21 JUN 2015 - door Henrieke Hahn

 

(©RHF-Pim Waslander)

Dirk Boehlé werd aan het begin van dit seizoen samen met Jannes van der Ham als een van de kanshebbers betiteld voor de WK-wildcard. Tweemaal liep het duo deze mogelijkheid mis, waarna besloten werd om niet samen verder te gaan. Boehlé kijkt alweer vooruit: ,,Ik ben nog lang niet klaar met beachvolleybal.''

Tijdens het kwalificatietoernooi in maart verloor het duo van Keemink/ Vismans en liep het de wildcard met minimaal verschil mis. Een tweede kans bood zich aan via de extra wildcard, die in de eredivisie te behalen viel. 

Ondanks de toernooiwinst in St. Anthonis bleven de benodigde resultaten in Arnhem en Vlissingen vervolgens uit. Hierdoor was het duo al snel uitgeschakeld in de race om de laatste wildcard voor het WK.

Op Ameland bleek vervolgens dat de klik verdwenen was bij Boehlé en Van der Ham. Het duo werd slechts vijfde en besloot niet langer als team verder te gaan. 

Hoe het seizoen er voor Boehlé verder uit gaat zien, weet hij nog niet. ,,Ik ben nu bezig met het maken van plannen en heb vooral heel veel zin in een nieuwe uitdaging. Dat ik nog lang niet klaar ben met beachvolleybal is een feit. Ik heb het gevoel dat er nog zoveel meer in het vat zit, wat er nog niet is uitgekomen.''Hulst - Dirk Boehlé en Jannes van der Ham gaan niet met elkaar door. Het beachvolleybalduo besloot na afloop van een toernooi in Ameland vorige week dat het beter was om een andere weg in te slaan.

Ik ben op een punt beland waarop ik graag wil presteren.

,,Jannes is nog jong, hij heeft nog een hele carriére voor zich. Maar ik ben op een punt beland waarop ik graag wil presteren'', liet Boehlé (23) in een reactie weten. Hij had niet het gevoel dat dat met Van der Ham ging lukken.


Het duo begon goed en won zelfs een toernooi. Maar nadat het belangrijkste doel, kwalificatie voor het WK, niet was behaald, besloot het duo te stoppen. ,,De klik was er niet meer. We zaten in een dip en het lukte niet om daar uit te komen'', aldus de Hulsternaar.

Met wie hij nu samen gaat spelen, weet de beachvolleyballer nog niet. ,,Ik ga nu goed de tijd nemen en nadenken over de toekomst'', kijkt Boehlé vooruit. ,,Ik wil niet gehaast een beslissing nemen, dus neem nu één of twee weken rust. Ik wil de juiste partner kiezen en goed presteren.'

De afgelopen weken zijn voor mij tamelijk hectisch en anders verlopen dan dat ik dat een hele tijd daarvoor gepland had. De planning was om vanaf 29 januari zeven weken lang in Fortaleza (Brazilië) te trainen onder leiding van een Braziliaanse topcoach, genaamd Wesley Pinheiro. (Lees hier meer)

Na twee weken in Brazilië geweest te zijn kreeg ik het bericht uit Nederland dat er 6 maart een kwalificatie toernooi gehouden zou worden met als inzet een startbewijs voor het Wereld Kampioenschap beachvolleybal in Nederland. De eerste twee weken in Brazilië waren enorm goed bevallen en ik leerde enorm veel van de trainingen daar!

Ondanks het feit dat ik daar eigenlijk niet weg wilde leek het me toch de beste keuze om eerder naar Nederland terug te reizen en een poging te doen een plek op het WK te veroveren. Mijn voormalige partner Mart van Werkhoven speelt competitie in Frankrijk, dus was met hem deelnemen geen optie. Voordat ik naar Brazilië vertrok had ik een gesprek met de bond over een eventuele partnerschap met Jannes van der Ham. Dit is een jonge (19 jaar) getalenteerde speler die deel uitmaakt van het Talent Team van Beach Team Nederland. Deelnemen aan het toernooi met Jannes was een goede en voor de hand liggende optie. Nu kreeg ik de kans om vanuit Brazilië vrijwel direct door te vliegen naar Tenerife om daar te trainen met Jannes en zodoende zo goed mogelijk voor te bereiden op het WK kwalificatie toernooi op 6 maart. (Lees hier meer)

image 2015 03 16 1024x768Een foto van de trainingslocatie op Tenerife

Ik heb nu mijn eerste trainingen hier in Fortaleza gehad. Het is een bekend gegeven dat trainen zwaar kan zijn, maar deze vorm van zwaar had ik niet eerder ervaren. Het is hier zo ongelooflijk heet dat het vooral een gevecht tegen de hitte is, mij werd verteld door de locals dat dit wel een week of zelfs 2 weken kan duren voordat mijn lichaam hieraan gewend is.

balkon_compressed.jpg

Op 29 januari vloog ik om 1145 uur vanaf Schiphol richting Lissabon om daar, na een tussenstop van ongeveer 2 uur, weer door te vliegen naar Fortaleza (Brazilië). De vlucht verliep erg soepel en rond 23.00 uur Braziliaanse tijd (4 uur eerder dan in NL) kwam ik aan in mijn appartement.

vliegticket.jpg