Dit artikel verscheen ook in  VolleyMagazine

TEKST JOS HEMME

Al zijn oude ploeggenoten van ARBO Rotterdam/Fusion en zijn beachvolleybalpartner Mart Van Werkhoven zijn druk bezig met de zaalcompetitie, maar Dirk Boehlé besloot afgelopen zomer dat hij zich volledig op het beachvolleybal wil storten. Dit is een weloverwogen keuze geweest en in februari gaat hij iets doen wat hij al lang wilde: trainen in Brazilië.

Als hem de vraag gesteld wordt, of hij het zaalvolleybal mist, moet Dirk Boehlé even nadenken "Als ik naar een indoor wedstrijd ga kijken begint het wel te kriebelen, maar ik heb er bewust voor gekozen om me puur en alleen op het beachen te richten. Daarin wil ik verder groeien en daarvoor ben ik nu flink aan het trainen. Waar ik nu mee bezig ben vind ik zo geweldig dat ik het indoor volleybal tot op heden eigenlijk niet mis."

dirk in action

Na het NK beachvolleybal met partner Mart van Werkhoven zat het seizoen er op, maar de 21-jarige Haagse Zeeuw zat sindsdien zeker niet stil. In oktober trainde hij in Turkije en dat deed hij ook twee weken onder leiding van de Braziliaanse coach Wesley Pinheiro. Dat beviel Boehlé enorm goed en ook Pinheiro raakte 'geïnteresseerd' in de kleine fanatieke speler. "In de twee weken die ik bij hem trainde, heb ik al enorm veel geleerd. Dat smaakte naar meer en dat was wederzijds. Hij bood me aan om in Brazilië te komen trainen onder zijn hoede, maar hij zei wel dat ik dan eerst heel hard aan mijn fysieke gesteldheid moest werken om het maximale uit mijn trainingen in Brazilië te kunnen halen."

Aangezien Pinheiro veel topspelers onder zijn hoede had en heeft, zoals Larissa en Ricardo, heeft Boehlé dat advies meteenopgevolgd. Hij is al een aantal maanden extreem actief bezig bij Gezond aan Zee in Scheveningen. Twee keer per dag werkt hij daar aan zijn fysieke capaciteiten om optimaal fit te worden.

Bij Gezond aan Zee word ik op alle gebieden (fysiek, mentaal, voeding etc) enorm goed begeleid en ik merk nu echt al een groot verschil.

volley magazine - artikel dirk boehlé

"Dat is nu mijn uitdaging, zodat ik superfit naar Brazilië afreis in februari. Bij Gezond aan Zee word ik op alle gebieden (fysiek, mentaal, voeding etc) enorm goed begeleid en ik merk nu echt al een groot verschil. Ik voel mezelf groeien. Baltraining doe ik bewust niet, dat komt wel weer in februari. Ik wil op deze manier het uiterste uit mezelf halen, dat lukte me niet in combinatie met spelen in de zaal. In 2014 was ik met zowel zaal- als beachvolleybal bezig en dat bleek moeilijk te combineren. Daarbij heeft ook het overlijden van mijn vader in dat jaar een enorme impact gehad. Nu volg ik mijn droom en focus ik me puur op het beachen," aldus de openhartige Boehlé.

Met het WK in eigen land heeft hij ook direct een mooi doel om voor te werken. "Als ik het uiterste uit mezelf haal, denk ik echt dat ik daar aan mee kan doen, dat zou heel mooi zijn. Presteren op zo'n groot toernooi is toch waar ik het allemaal voor doe. Ik reis niet voor niks naar Brazilië." Naar die twee
maanden in Brazilië kijkt hij al enorm uit. Een 'lekkere vakantie' zal het zeker niet worden.

"Er trainen bij het trainingscentrum in Fortaleza veel sterke teams en het niveau ligt dus erg hoog. Twee maanden lang ga ik zes dagen per week twee keer per dag trainen. Ik zal daar elke dag keihard moeten werken om het Braziliaanse niveau aan te kunnen. Maar vooral als je constant tot het uiterste gedreven wordt, kun je het maximale uit jezelf halen. Ik heb er super veel zin in om nog meer te leren van Wesley Pinheiro. Ik zie het als een heel mooi avontuur, waar ik nu al middenin zit met mijn fysieke trainingen bij Gezond aan Zee. Ik ben mezelf aan het ontwikkelen, niet alleen als speler maar ook als mens.”

 

Eerder verschenen in VolleyMagazine
http://www.volleymagazine.nl