De afgelopen weken zijn voor mij tamelijk hectisch en anders verlopen dan dat ik dat een hele tijd daarvoor gepland had. De planning was om vanaf 29 januari zeven weken lang in Fortaleza (Brazilië) te trainen onder leiding van een Braziliaanse topcoach, genaamd Wesley Pinheiro. (Lees hier meer)

Na twee weken in Brazilië geweest te zijn kreeg ik het bericht uit Nederland dat er 6 maart een kwalificatie toernooi gehouden zou worden met als inzet een startbewijs voor het Wereld Kampioenschap beachvolleybal in Nederland. De eerste twee weken in Brazilië waren enorm goed bevallen en ik leerde enorm veel van de trainingen daar!

Ondanks het feit dat ik daar eigenlijk niet weg wilde leek het me toch de beste keuze om eerder naar Nederland terug te reizen en een poging te doen een plek op het WK te veroveren. Mijn voormalige partner Mart van Werkhoven speelt competitie in Frankrijk, dus was met hem deelnemen geen optie. Voordat ik naar Brazilië vertrok had ik een gesprek met de bond over een eventuele partnerschap met Jannes van der Ham. Dit is een jonge (19 jaar) getalenteerde speler die deel uitmaakt van het Talent Team van Beach Team Nederland. Deelnemen aan het toernooi met Jannes was een goede en voor de hand liggende optie. Nu kreeg ik de kans om vanuit Brazilië vrijwel direct door te vliegen naar Tenerife om daar te trainen met Jannes en zodoende zo goed mogelijk voor te bereiden op het WK kwalificatie toernooi op 6 maart. (Lees hier meer)

image 2015 03 16 1024x768Een foto van de trainingslocatie op Tenerife

De keuze om terug te komen uit Brazilië en naar Tenerife te gaan om daar samen met Jannes voor te bereiden op 6 maart voelt goed. Ik heb voor mijn gevoel alles gedaan wat binnen mijn vermogen lag om de kans op het behalen van een WK ticket zo groot mogelijk te maken. Dit had als resultaat dat we op 6 maart een enorm goed toernooi speelden waarin we dan ook de finale haalden. We kwamen op een 1-0 voorsprong in sets en deelname aan het WK kwam zodoende erg dichtbij. Uiteindelijk verloren we de finale van het duo Keemink-Vismans met 2/1 en 17-15 in de derde set, een enorme teleurstelling.

11061318 420648281442644 7538543833775403276 n

 Ik had voor mezelf al mijn zinnen gezet op het behalen van een plek op het WK, dat dit dan net niet lukt was een grote klap. Dat ik er voor mijn gevoel alles aan gedaan heb om de kans zo groot mogelijk te maken om het toernooi te winnen maakt dat ik het iets sneller kan loslaten en weer vooruit kan kijken richting komende zomer. De steun langs de kant op 6 maart en de berichtjes vooraf/achteraf hebben er mede voor gezorgd dat ik snel de knop om heb kunnen zetten. Er is namelijk nog een WK ticket te verdienen, via de eerste drie toernooien van de Nederlandse eredivisie. Het team dat er na drie toernooien het beste voor staat mag alsnog deelnemen aan het WK!


Op donderdag 12 maart hebben Jannes en ik besloten onze partnerschap te verlengen en komend seizoen samen te spelen. Ik zal vanaf maandag 15 maart aansluiten bij het Talent Team van Beach Team Nederland en elke dag met Jannes trainen op het zand om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op komende zomer met als ultieme doel het behalen van het WK middels de eredivisie. Naast alle Nederlandse eredivisie toernooien zullen wij waar dat mogelijk is ook deelnemen aan internationale toernooien. In april gaan we op een trainingsstage naar Turkije, dit om er zeker van te zijn dat we voldoende buiten hebben getraind voordat de competitie begint. (Lees hier meer

11034187 420648334775972 7886797250856184064 n