21 JUN 2015 - door Henrieke Hahn

 

(©RHF-Pim Waslander)

Dirk Boehlé werd aan het begin van dit seizoen samen met Jannes van der Ham als een van de kanshebbers betiteld voor de WK-wildcard. Tweemaal liep het duo deze mogelijkheid mis, waarna besloten werd om niet samen verder te gaan. Boehlé kijkt alweer vooruit: ,,Ik ben nog lang niet klaar met beachvolleybal.''

Tijdens het kwalificatietoernooi in maart verloor het duo van Keemink/ Vismans en liep het de wildcard met minimaal verschil mis. Een tweede kans bood zich aan via de extra wildcard, die in de eredivisie te behalen viel. 

Ondanks de toernooiwinst in St. Anthonis bleven de benodigde resultaten in Arnhem en Vlissingen vervolgens uit. Hierdoor was het duo al snel uitgeschakeld in de race om de laatste wildcard voor het WK.

Op Ameland bleek vervolgens dat de klik verdwenen was bij Boehlé en Van der Ham. Het duo werd slechts vijfde en besloot niet langer als team verder te gaan. 

Hoe het seizoen er voor Boehlé verder uit gaat zien, weet hij nog niet. ,,Ik ben nu bezig met het maken van plannen en heb vooral heel veel zin in een nieuwe uitdaging. Dat ik nog lang niet klaar ben met beachvolleybal is een feit. Ik heb het gevoel dat er nog zoveel meer in het vat zit, wat er nog niet is uitgekomen.''