11892042 1040547742623689 8069054700304626685 n

 Al een tijdje hebben Steven en ik contact met een Braziliaanse toptrainer (Wesley Pinheiro); we hebben al ver gevorderde plannen om samen te gaan werken. Wesley is een trainer/coach met veel ervaringzo heeft hij in het verleden samen gewerkt me tverschillende top beachvolleyballers zoals Ricardo & Larissa/Juliana. Zijn hoogtepunt als coach heeft hij behaald op de Olympische Spelen van 2008, hij heeft toen samen met zijn team FabioLuiz/MarcioAraujo een zilveren medaille behaald. 

Ik ben vorig jaar een aantal weken in Fortaleza (Brazilië) geweest om te trainen onder leiding van deze trainer, wat enorm goed bevallen was. Wesley werkte de afgelopen jaren met een Zweeds dames duo Karin Lundqvist/Nina Grawenderals voorbereiding op de Olympische spelen van 2016. Helaas is Grawender tijdens het eerste World Tour toernooi dit jaar dusdanig ernstig geblesseerd geraakt aan haar rug dat beachvolleyballen voor haar voorlopig niet mogelijk is en de Spelen van 2016 ook niet meer haalbaar zijn. Wesley is zodoende op zoek naar een nieuwe uitdaging en ziet in Stevenen mij een mogelijkheid om een traject te starten. 

Woensdag 12 augustus j.l.is Wesley over gevlogen naar Nederland om kennis te maken met Steven en onze plannen door te spreken. We hebben een aantal trainingen gedraaid onder zijn leiding en hebben veel gepraat over hoe we te werk willen gaan. Er zeker sprake van een ‘klik’ en we zijn alle drie enorm enthousiast om de samenwerking aan te gaan. De afgelopen dagen zijn erg nuttig geweest en in september zullen we opnieuw bij elkaar komen om de plannen verder uit te werken.